Activităţi

Datorită poziționării sale, Băile Herculane se bucură de posibilitatea de a întreprinde nenumărate activități .
  • Rafting

Raftingul este cel mai răspândit sport white-water ce presupune utilizarea unei bărci gonflabile pentru a călători de-a lungul unui râu.

În timpul unei curse de rafting, traseul este stabilit de natura iar tu doar te bucuri de calatorie. Cei din barci sunt solicitati la maximum, iar adrenalina cu siguranta atinge cele mai ridicate cote.Participanții la această activitate trebuie trebuie să-şi coordoneze mişcările devenind o muncă de echipă.

Activitatea se desfășoară pe râul Cerna.

Rafting (2)
  • Cățărări

activități
Cățărările sunt o formă mai ușoară de cât alpinismul reprezentând o activitate sportivă ce are ca scop ascensiunea pe munți, pe itinerarii mai greu accesibile, necesitând tehnică și echipament. Această activitate solicită mult efort din parte celor care îl practică însă te ajută să te relaxezi datorită aerului curat și a mișcării.

Doză de adrenalină și sentimentul de libertate îi va cucerii cu desăvârșire pe cei doritori să practice acest sport.

Pe Valea Cernei întâlnim o varietate de trasee pentru cățărări.

  • Trekking

În limbaj popular – drumeție montană. Trekking-ul este o activitate în care oamenii fac mai multe zile drumeții prin teritoriu rural.

De cele mai multe ori, se organizează grupuri de trekking, oamenii fiind în căutare de medii naturale. Deplasările sunt făcute prin zone izolate, excursioniștii bucurându-se de noi experiențe. Participanți pot admira în timpul drumețiilor peisajele pe care le întâlnesc la fiecare pas.

În Băile Herculane existe o mulțime de trasee pe care se poate face trekking.

Trekking (1)
  • Tiroliana

activități
Tiroliana reprezintă montarea a doi stâlpi de susținere la o distanță de 50-100 m pe care este montat un cablu, practicanții trebuie să poarte centură de siguranță pentru a traversa toată lungimea cablului pornind de la un capăt superior până la cel inferior. Această activitate presupune eliberarea de adrenalină și o senzație unică de zbor constituind o experiență de neuitat pentru cei care încearcă această activitate.
În stațiune, tiroliana este situată în zona Strada Romană.

Comments are closed.